Treningen har blitt en god vane jeg trives med

Nå har jeg trent med Trenpånett.no, og  med favorittøktene TABATA og boksing i mange måneder.  Kroppen har forandret seg, og jeg har fått mer muskler og styrke. Kjempegøy trening, som jeg ikke går lei.

I tillegg til treningen går jeg turer.

20-30 % reduksjon av insulin grunnet trening og kosthold

Blodsukkeret må passes på, og treninga og små justeringer av kostholdet er med på å holde blodsukkeret lavt.

Jeg var nylig på kontroll på St. Olavs Hospital i Trondheim, og der var de veldig fornøyde med målingene.

Dette kommer av at jeg har trent jevnt og trutt i snart et år. Nå kan jeg redusere injeksjon med langtidsinsulin fra 2 til 1 gang om dagen. Noe som gjør hverdagen enda litt enklere.

Doseringen av insulin før hvert måltid er også redusert. Tilsammen ca 20-30%! 

Så med disse forbedringer slipper jeg unna mange nålestikk pr. døgn, samt at jeg føler en trygghet og kan leve mest mulig normalt.

Ny sensor for å måle glukosenivå

For å få enda bedre kontroll av blodsukkeret,  har jeg nå å fått en knapp som settes i armen. I knappen er det en sensor som gjør at jeg kan måle glukosenivået, slik at jeg kan holde styr på blodsukkeret.

Jeg fikk med et eget apparat som leser av blodsukkerverdien, og det kan også lastes ned en app på mobilen for å måle blodsukkeret. Knappen kan også sitte på låret. Sensoren måler og lagrer glukoseverdier dag og natt, og den må skiftes ut hver 14 dag.

Apparatet varsler når blodsukkeret blir for lavt eller for høyt. Fikk lavt blodsukker forleden natt, og det var ikke vanskelig å våkne av alarmen. Da fikk jeg fylt på med litt næring, og slapp å få føling.

Alle diabetikere burde hatt en slik måler, som en trygghet samtidig som varsler når blodsukkeret blir for høyt.

Å leve med diabetes gjør det også viktig å passe nøye på kostholdet. Selv spiser jeg ca  hver tredje time, for å prøve å holde blodsukkeret mest  mulig stabilt.

Motivasjonen fortsetter

Nå er det snart sommer, og min personlige trener Renate har gitt meg en utfordring om å presse meg selv i bakkeintervall, og det føler jeg meg veldig motivert til nå!

Grunnlaget er lagt, så her blir det ikke å ligge på latsida. Treningstøy og joggesko blir med i ferien også.

Ønsker alle en aktiv og  fantastisk sommer! Det har vi virkelig fortjent etter et trist koronna-år. 😊