20 kg ned i vekt på 4 måneder, og delmål 01.09.20 oppnådd! 

Ja, jeg har jo lovet å blogge litt om hvordan det går så her er jeg. Nå begynner det virkelig å bli artig! Jeg ser store resultater og får voldsom positiv respons på den jobben jeg har utført – og det motiverer. Jeg trener, tar bilder, skriver og skryter litt av meg selv og det har virkelig bidratt til at jeg endelig er på rett vei. Personlig Trener Renate Bolland har vært en utrolig inspirator for meg og jeg har fullført 8 ukers treningsprogrammet ‘Kom i form på 8 uker‘.

Det er i motbakker det går oppover

Etter sommerferien merket jeg at det ble litt tyngre, kroppen jobbet mot meg og ville tilbake til sitt gamle jeg. Jeg fikk igjen lysten på pizza og godsaker til lunsj og det ble tyngre og motivere seg til trening – faresignal… Jeg leste en artikkel om hvordan kroppen fungerer og at så mange som 5 av 6 ikke greier å holde vektnedgangen, og vips der var jeg motivert igjen, DETTE SKAL IKKE SKJE MEG…

Etter gjennomført 8 ukersprogram (som ble til 10) pga. ferie hadde jeg gått ned 14 kg. Jeg var tro mot programmet, kjørte alle øktene som ligger inne på «Kom i form på 8 uker», og gjennomførte ukens utfordringer. Utrolig motiverende og gode øvelser, og man er ferdigtrena før man vet ordet av det. For meg går det nå mest i mage, rumpe, lår og tabata øktene som jeg synes er svært bra og effektiv. Men det finnes masse andre trenigsøkter også, slik som aerobic, yoga, styrke, spinning osv.

Jeg har satt meg et langsiktig mål fram mot neste sommer så foruten å trene, spiser jeg alt unntatt søtt og salt 😊 For meg som var svært overvektig var det viktig å gjøre noe med kostholdet i tillegg til treningen. Som deltaker i 8 ukersprogrammet fikk jeg god veiledning i hvordan jeg skulle endre kostholdet mitt og enkelt registrere hvor mye jeg spiser hver dag via en app som heter «Lifesum». Her lærte jeg mye om hva som er sunn og usunn mat, og jeg må si jeg fikk meg noen aha-opplevelser når det gjelder kaloriinnhold i enkelte matvarer.  Dette brukte jeg mest som hjelpemiddel i starten og nå bruker jeg det kun som motivasjon for å velge hva jeg bør spise når jeg er usikker.

Testing vekker konkurranseinnstinkt

Den første uka av «Kom i form på 8 uker» skulle jeg gjennom en test. Som tidligere håndballspiller og friidrettsutøver,  kjente jeg straks at spenning og konkurranseinnstinkt kom. PT Renate ba meg senke skuldrene og gi det jeg hadde. Resultatet skal kun være et verktøy å jobbe videre etter.

Testene jeg utførte:

  • Løpetest på ca 1,5 km
  • Max antall push ups
  • Max tid på planken
  • Max antall burpees på 1 min

 Etter 8 uker kjørte vi RE-Test, og resultatene var fantastiske. Du kan lese mer om resultatene etter 8 uker på Adressa.no

Ny energi og selvtillit

ALT I ALT, er jeg strålende fornøyd med min nye livsstil,  Jeg spiser riktigere, trener mye, energien bobler og jeg har fått større selvtilitt . Enkelte dager har jeg så masse energi at jeg må teste ut nye ting.

Slik som da jeg her om dagen hadde litt hviletid mellom styrkeøvelsene og der lå rockeringen som jeg helt hadde gitt opp å få til etter å ha prøvd i mange år. Jeg tok rockeringen rundt livet og jaggu der rocker jeg som bare det, må tru jeg vart høy på meg selv……….HA HA HA – VI ROCKES FOLKENS 😉

Trening med familie, venner og jobb

Fordelene med å gå ned i vekt er mange. I rollen som mor, samboer og datter, er jeg faktisk blitt den i familien som motiverer og pusher de andre i familien til å være med å trene. Trening kan faktisk være sosialt, selv om du er hjemme i din egen stue. Både mamma, barn og mann har nå blitt med å trene. Treningen har også ført til at vi er oftere ute å trener i skog og mark.

Fysiske endringer

Foruten at midje, bryst og setemål har krympet, har det også skjedd endel andre endringer i kroppen. Jeg kjenner at kroppen vil kvitte seg med avfallsstoffer ved at jeg svetter mer ved trening. Jeg våkner og er opplagt allerede før vekkerklokka ringer. Jeg har rett og slett mye mer energi. Menstruasjonen som har vært borte i 15 år har kommet tilbake. Og dette er helt sikkert fordi kroppen er på vei tilbake slik den faktisk skal være. I hormonell balanse!

Veien videre

PT Renate har utfordret meg til å sette opp ei liste over ting jeg vil utrette i løpet av det neste året. Følg med oss videre,  2021 blir et spennende år hvor nye grenser skal sprenges!  For meg har forandringen vært helt enorm på 4 måneder.

Tenk dere det… kun 4 måneder!